lauantai 14. huhtikuuta 2012

Syksyn 2012 vaellusreissu on suunniteltu

21.1.2012 suljetulla lippuäänestyksellä päätimme vuoden 2012 vaelluskohteestamme. Vaihtoehtoja olivat Paistunturit, Muotkatunturit, Pöyrisjärvi ja Kaldoaivi. Paistuntureilla olemme kerran aiemmin käyneet, mutta emme käyneet Gaimmoaivilla, joten tämä olisi sisältynyt suunnitelmaan. Muotkatuntureilla olemme olleet kahdesti, mutta uusi reitti olisi alkanut Karigasniementieltä, Gielajoelta ja kiertänyt Peltojärven. Pöyrisjärvellä olimme viime syksynä, mutta sinne tekee mieli uudelleen. Koska Kaldoaivilla emme olleet koskaan käyneet, tämä tuli valituksi syksyn 2012 reissuksi.

Nyt sitten on suunniteltu jo vaellusreitti tai ainakin se, mistä lähdetään (Njallavarri) ja mihin vaellus päättyy (Pulmankijärvi). Vaelluksen ajankohta matkoineen on 24.8 - 2.9.2012.  Junalippuja / autopaikkoja ollaan varaamassa. Tiedetään kenen autot matkaavat junassa, ketkä ottavat keittimet ja miten teltta- / ruokakunnat jakautuvat. Tänään päätimme, että lähdemme heti lauantaina 25.8 vaeltamaan kun olemme saapuneet Suomi-neidon päälaelle. Emme siis tänä vuonna ota mökkimajoitusta vaelluksen alkuun. Vaelluksen päätyttyä kuitenkin haluamme saunoa ja syödä hyvin, joten olemme varanneet kaksi saunallista huoneistoa Nuorgamin lomakeskuksesta.

Tämä olkoon blogimme avauskirjoitus ja katsotaan tuleeko tänne jotain uutta ennen vaellusta esim. valmistautumisesta tai muista pikkuretkistä. Joka tapauksessa, ainakin allekirjoittaneen pitäisi kohottaa kuntoaan, jotta jaksaa sitten rinkkaa kantaa. Siksipä olen käynnistämässä säännöllisempää liikuntaa ja käynpä kesäkuussa patikoimassa Unkarissa, Balatonillakin ja sitä ennen kokeilen miltä tuntuu 20 km tasamaastossa, Santahaminan kesäyönmarssilla.