keskiviikko 26. elokuuta 2015

Vaellukselle uusia varusteita ja grammoilla leikittelyä

Jo viisi vuotta sitten päätin ostaa uuden teltan. Nyt on viiden vuoden harkinta toteutunut ja ensi viikolla rinkkaan pakataan punainen Hillebergin Nallo 3. Vanha teltta oli pienempi, Nallo 2 ja palvellut yli 10 vuotta. Pitkä harkinta johtui siitä, että ajattelin tai pelkäsin joka vuosi, että tämä olisi se viimeinen viikon rinkkareissu ja sitten siirtyisimme tekemään vain päiväreissuja asuen mökeissä. Nyt kuitenkin optimisti valtasi ja ostin uuden teltan. Ostin myös uuden makuualustan, kun vanha ei pitänyt ilmaan koko yötä.Vaellusvuodet siis jatkukoon vielä tämänkin vuoden jälkeen.

Telttaa ostaessa tiesin, mitä ostin, että ostan laatua, mutta makuualustan osalta piti pitkään pyöritellä, minkä mallin ostan vaikka tässäkin merkki on tunnetusti hyvä. Vanha makuualusta on Exped Downmat 7 ilmatäytteinen 7 cm paksu, n. 178 cm, pitkä ja 52 cm leveä alusta, jonka sisällä on hanhen untuvaa ja painaa n. 1 kg:n. Tämähän oli minulle liian lyhyt. Koska uusi isompi teltta painaa enemmän kuin vanha, en halunnut, että uusi isompi makuualustakin painaisi enemmän kuin vanha, joten tästä syystä valitsin ohuemman Exped Downmat Lite 5 LW:n, joka on siis 5 cm paksu, 197 cm pitkä ja 65 cm leveä, sisällä hanhen untuvaa ja painoa on 850 g.

Lopputulos on se, että uudet varusteet (5,25 kg) painavat vain 6 g enemmän kuin vanhat (5,19 kg). Tämä pakkaus sisältää teltan, makuualustan, untuvamakuupussin, pienen untuvatyynyn ja silkkilakanan. Niin ja tietysti mukaan otetaan ja teltan pohjalle, makuualustan alle laitettava avaruuspeite, joka toimii eristekerroksena.

Oletettavasti ensimmäinen telttayö vietetään täällä (=karttalinkki)  Ensin on jokiveneellä kuljettu n. 17 km Lemmenjokea pitkin Ravadaskönkäälle ja sitten kuljettu rinkan kanssa n. 12 km leiripaikkaan. Tällä kertaa reissuun on lähdössä 8 jutaajaa.

Teltta piti tarkistaa kun sen kaupasta toin ja enkä kehdannut mennä kerrostalon pihalle sitä pystyttämään. Huonekalut vain sivuun  ja narut kiinni niiden jalkoihin ja sain tällaisen löysän pystytyksen, mutta kaikki oli kunnossa - ei tarvitse viedä kauppaan takaisin.






Vanhojen (2000 - 2010) vaellusten reitit

Päivitn sivua 2000 - 2010. Lisäsin sivulle vaellusten reitit ja/tai kartat. Ehkä joksu teen vielä osalle näistä oman sivun. Jokainen vaellus on jossain valokuvakirjassa, joten materiaalia riittäisi oman sivunkin tekemiseen.