perjantai 26. elokuuta 2016

Varusteet

Rinkka on pakattu ja paino tällä hetkellä on 22,78 Kg. Paino tietysti voi vielä muuttua. Rinkasta ainakin puuttuu 230 g kaasu, jonka saamme määränpäästä, koska kaasuja ei saa kuljettaa koneessa. Kaasut jaamme kaikkien rinkkaan suunnilleen tasapuolisesti.

Rinkan suurin yksittäinen painoerä on viikon ruoka, jota minula on 5,16 Kg. Laskin, että jos syön säännöllisesti päivittäinen kalorimäärä on 3500 kcal.

Rinkka näyttää tältä

Rinkka sisltää seuraavia asioita:

4,32 Kg:  Rinkka sisältäen kaikki rinkan vakiosisältöön kuuluvat asiat kuten sadeviitta, rinkan sadesuoja, otsalamppu, istuinalusta, vettex-pyyhe, kumikäsineet, korjaustarvikkeita, ym.
3,26 Kg:  Teltta sisältäen lisäpohjan
1,14 Kg:  Makuualusta ja Folio -päällysteinen alusta, joka peittää koko sisäteltan
2,4 Kg:    Makuupussi sisältäen pienen untuvatyynyn, merinovillasukat ja -kerraston
2,62 Kg:  Lisävaatteita tai vaihtovaatteita kylmän varalle kuten leirissä oloa varten ja croksit jokien ylitykseen
5,16 Kg:  Ruoka
0,47 Kg:  Ruokailuvälineet + säilytysastioita
0,58 Kg:  Vedenkeitin
0,85 Kg:  Vara-akkuja 2:een kameraan ja GPS-laitteeseen. Varavirtalhde kännykän lataamiseen ja varasilmälasit koteloineen
0,24 Kg:  Käden ja kehon lämmittimet kylmän varalle
1,3 Kg:    Lääkkeet, ensiapu, lisäravinteet ja vitamiinit ja hyginea tarvikkeet
0,45 Kg:  Sekalaista, josta tarpeen tullen voi tinkiä kuten pieni 20 cl:n Jaloviinapullo (ns. tuntureiden huioputuspullo)

Em. lisäksi on vyölaukku, jonka vakiosisältönä on 2. kameraa, GPS-latie ja kännykkä, jotka painavat 1,5 kg. Lisäksi vyölaukussa kannetaan yhtä tai kahta vesipulloa. Vyölaukusta siis tulee muutama kg lisääpainoa.

Varusteisiin kuuluu myös vaellussauvat, jotka eivät ole mukana painoissa ja ei myöskäänn päällä olevat vaatteet ja vaelluskengät. Minun isojalkaisen vaelluskengät painavat 1,9 Kg.

Sääennuste näyttää hyvältä

Norjalainen sääpalvelu YR.NO näyttää pohjoisessa parhaiten säätilan. Ennusteen mukaan vaellusviikko on sateeton eikä mennä pakkasen puolelle. Toivottavasti ennuste pitää paikkansa.